hundar vill bo i hus, som ett laduhus i Skellefteå?

Hur är det bäst för hunden att bo?

Lever man med hund vill man såklart att den ska trivas där man bor, ha ordentligt med utrymme och att bostaden är praktiskt för att ha hund. Men behöver man ens ta hänsyn till det? Vad finns det för för- och nackdelar med att bo i hus eller lägenhet till exempel? Hur ska du tänka om du ska bygga nytt hus som hundägare?

Nu ska vi gräva ner oss lite djupare i ämnet!

Många gånger hör man att det inte spelar någon roll om hunden bor i hus eller lägenhet. Jag skulle nog vilja påstå att det inte är riktigt sant. Det finns såklart hundar som kan trivas i en lägenhet, men jag anser att hus är att föredra i alla hundars och hundägares liv. Lägenheter är oftast mycket mindre, och det kan kännas trångt att ha hund om man har en lite större ras eller om man har flera hundar. En annan sak som kan bli ett problem är att om du har en hund som skäller mycket så skapar det ofta problem med grannar. Enkelheten i att kunna släppa ut sin hund på tomten finns inte heller om man bor i lägenhet och det tycker jag är en stor nackdel!

Hus är oftast bättre när man har hund

Vilka husmodeller är bäst? Det här kanske jag tyckas är en konstig fråga, men efter att ha haft 4 egna hundar så tycker jag verkligen att det är en relevant fråga. Ofta skaffar man hund när den är valp och en dag blir de gamla och skröpliga. Hus med flera våningar är enligt min mening inte optimalt när man har hund av just den här anledningen.

Husmodeller som är enplan, till exempel laduhus är alltså att föredra. Valpar kan trilla ner i trappor, och vissa hundraser mår inte bra av att gå upp och ner i trappor den första tiden vilket kan bli besvärligt. Gamla hundar kan få svårt att ta sig upp och ner mellan våningarna utan att skada sig.

Ska du som hundägare bygga nytt?

Ska du som hundägare bygga nytt hus så rekommenderar jag alltså att välja ett enplanshus för enkelhetens skull och för att din hund ska trivas så bra som möjligt.
Att söka på internet är det bästa sättet att hitta en leverantör till ditt enplanshus. Googla på den typ av husmodell du är ute efter och den ort du ska bygga på för att få fram de bästa för just dig, till exempel “ladhus Skellefteå”. Hoppas att du och din hund får glädje av ert nya liv i det nya huset!