Anlita städfirma för Hemstädning Stockholm kan behövas när man har hund

Så kan du få din hund lyda dig

Gillar du också hundar? Äger du en hund? Alla som är hundägare måste vara världens lyckligaste människor. En hund ger så tillbaka så mycket kärlek. Och ju mer som du själv ger hunden tillgivenhet och kärlek, desto mer får du tillbaka. Ja, äger du en hund så märker du att du får så mycket tillgivenhet, mer än av någon annan varelse. Hundar är bäst på att gilla sin matte eller husse. Men ibland kan det att göra en hund en björntjänst om du låter din hund att dominera dig, och den har bestämt att det är den som bestämmer hemma hos dig.

Så får du en lydig hund

Det lättaste är om du börjar redan när hunden är valp. De små hundarna är lättast att lära nya saker. Man säger ju att det inte går att få en gammal hund att sitta. Lite grann så är det, men beroende på vilken slags hund som du har, så kanske du kan få din hund att bete sig annorlunda.

Så kan du få hunden att bli undergiven:

  • Låt hunden alltid vara sist. Sist in genom dörren, sist in i bilen, sist får mat, sist får vatten, sist med allt. Låt hela familjen gå in genom dörren först, låt hunden vänta utanför och släpp in hunden allra sist.
  • Samma sak när ni ska gå ut. Låt hunden vänta på att du först går ut, sedan får hunden komma efter dig. Låt hunden aldrig få mat före dig. Den måste lära sig att titta på när du äter, och vänta. Först när alla i familjen har ätit klart, så får hunden mat. På så sätt lär den sig att den är sist i rangordningen, och ska lyda dig. Det är du som är över hunden, inte tvärtom.
  • Om du vill ha en hund som går bredvid dig och inte drar i kopplet, behöver du ha det som hunden älskar i dina fickor på era promenader. Så snart som hunden börjar dra i kopplet, så stannar du, ha hunden att stå vid dina ben, säg “fot” och håll kopplet kort så att den bara kan gå precis vid dina fötter. När hunden går vid dina fötter belönar du den med det som hunden tycker så mycket om. Varje gång den drar i kopplet, gör du om samma procedur om och om igen, tills hunden förstår att den bara kommer framåt genom att gå vid dina fötter.

Tycker du att din hund tar hem halva våren och hösten, och vintern? Att hundar tar in smuts är ju inte så konstigt. De är närmare marken än vad vi är. Dessutom har de inga skor, och dessutom gillar de allt som oftast att böka i jorden och gräva i marken. Då kan du göra det till en vana att alltid duscha hundens tassar efter att ni har varit ute och gått. Gillar du inte att städa hemma? Då kan vi rekommendera att anlita en städfirma som städar så att du får mer tid med hunden!