Säkerhetsdörrar viktigt även på landet

Behöver man installera säkerhetsdörrar om man bor, eller har sin verksamhet på landet? Ja, det är en bra idé, men en säkerhetsdörr räcker dessvärre inte för att avskräcka tjuvar.

Det finns en missuppfattning om att det inte finns något man kan göra för att skydda sig mot inbrott om man bor på landet. I själva verket finns det många åtgärder man kan vidta. Några av dem är:

  • Installera säkerhetsdörr
  • Installera lås på fönster, altandörr och liknande
  • Installera larm
  • Sätta upp övervakningskameror
  • Samarbeta med grannarna, och rapportera allting som verkar skumt

Ingen av dessa åtgärder räcker på egen hand, men det gör det inte för den som bor i stan heller. Som ni kan läsa på den här sajten om säkerhetsdörrar står inte ens en säkerhetsdörr av högsta säkerhetsklass emot ett inbrottsförsök speciellt länge, om en erfaren tjuv, med tillgång till kraftiga verktyg, försöker bryta sig in. Det är i de flesta fall en fråga om minuter. Varje minut är dock värdefull, både för dig och för tjuven. Många tjuvar har högst någon minut på sig, och undviker därför bostäder med säkerhetsdörrar. Dessutom är det inte alla som har verktyg med sig. Tillfället gör tjuven, brukar det ju heta, och genom att vidta rätt åtgärder minskar du sannolikheten för att detta tillfälle uppstår.

Säkerhetsdörr på landet

Stölder på landsbygden

På Björkelund har vi inte blivit utsatta för några stölder. I en verksamhet som kretsar kring katter och hundar finns ingen utrustning till stora värden. Dock har vi ändå vidtagit åtgärder, bl.a. för att ingen av våra fyrfota gäster ska bli kidnappad. 

Vi har också grannar som blivit bestulna på dyra sadlar, diesel och annat. Det är inte heller helt ovanligt att utrustning till traktorer blir stulen. Larm och kameror vid maskinhallen rekommenderas, eftersom de har en avskräckande effekt