Botox och Filler

Vad är Botox och Filler?

Har du också läst nyheten om att Kim Kardashian inte använder sig av Filler i sitt ansikte? Det är sannolikt många som har spekulerat i huruvida hon har använt Filler i ansiktet, åtminstone för sina läppar. Men till allas förvåning uppger hon nu att hon endast har använt Botox i sitt ansikte. Inte heller har hon använt Filler i rumpan, som många har tagit för givet. För modetidningen Allure, berättar Kardashian om att hon endast använt Botox mellan ögonbrynen. TV-personligheten och influencern berättar om hur det är att bli äldre, idag är hon 41, och knappast någon ungdom längre. Samtidigt medger hon att det kan bli för mycket ingrepp och att det inte är önskvärt alls.

Ingen vill vara missnöjd med sitt utseende

Hur är det för dig? Är du nöjd med ditt utseende? De flesta kvinnor är ju inte det. Däremot är de allra flesta män nöjda med sitt utseende. Man kan ju undra hur det kommer sig att kvinnorna är så missnöjda medan männen är så nöjda med sitt. Kanske vi kvinnor lär oss att vara missnöjda. Det sägs ju att de unga männen numera, är mer missnöjda med sitt utseende, och att även unga män jämför sig med manliga modeller, och känner ett högre krav på att se bra ut. Det är inte bra att vara missnöjd med sitt utseende. Om man tycker att man har för tunna läppar och inte är nöjd med sina tunna läppar, kan vi däremot rekommendera att använda Filler för att få fylligare läppar.

Vad är Filler och hur fungerar det?

När man injicerar Filler så använder man kroppseget hyaluronsyra, vilket är fullkomligt ofarligt. Se bara till så att skönhetssalongen som erbjuder Filler, inte har något annat ämne i sprutan, utan endast hyaluronsyra. Många fuskar och säger att de använder ett annat (ofarligt) ämne, och billigare, men gör inte det. Du vet inte vilka hemska biverkningar som du kan få. Det viktiga också som du bör kontrollera är att den som injicerar Filler verkligen är en legitimerad sjuksköterska. Är de inte det, rekommenderar vi att inte gå till den skönhetssalongen.

Vad är Botox och hur fungerar det?

Botox är en förkortning för botulinumtoxin typ A som används för Botoxbehandlingar. När man injicerar Botox används en milliliter, en pytteliten droppe. Egentligen använder man Botox för muskelkramper i kroppen eller i ansiktet. Har man migrän eller överaktiv blåsa, urinläckage eller liknande problem så kan man få Botox injicerat för att komma till rätta med de problemen. Det är inte så bra att använda för mycket Botox i sitt ansikte. Det kan lätt se lite konstigt ut om man inte kan röra sitt ansikte, inte le med ögonen, eller röra munnen när man pratar. Även när det kommer till Botox-injektioner vill vi varna för att gå till en skönhetssalong som inte har legitimerade sjuksköterskor som injicerar Botox.

Ett säkert kort, däremot är att gå till en tandläkare som erbjuder både Filler och Botox. Tandläkare går en 6 år lång utbildning och kan allt om ansiktets anatomi. De vet hur musklerna sitter i ett ansikte och är duktiga på att injicera. Är det dessutom en tandläkare som har gått en vidareutbildning i just Botox och Filler, så kan du vara säker på att du får en bra Botox- eller Fillerbehandling.